12 November 2015

salam november

Lama sangat rasanya tk mencoretkan apa2 dalam blog ni..masih sangat sayang pada blog ini..walaupun cik_niEra sedar dh tkder org nak baca pun..

04 September 2014

Preluv Old Season Aidijuma to letgo

Preluv to letgo
old season aidijuma
rm86/each include postage
do email me niera_hashim@yahoo.co,

25 August 2014

Dhiya's First Giveaway

"Assalamualaikum wbt

Rakan-rakan blogger yang dikasihi, 

Saya sedang menjalankan satu kempen giveaway pertama dalam blog Dari Diri Dhiya ini. Sebelum ini saya tak pernah anjurkannya sebab saya takut tidak mendapat sokongan (oh pesimis nya sayaaa!)

Tetapi sekarang saya sedar. Kempen sebegini, walau giveaway nya mungkin tidak seberapa, saya sebenarnya sedang cuba menjalinkan persahabatan dengan anda.

Oleh itu, atas nama persahabatan, sudilah kiranya anda mengambil bahagian dalamgiveaway saya yang pertama ini. Hadiah tak mewah, tapi terdiri daripada koleksi cenderamata dari tempat-tempat yang saya pernah pergi. Untuk Giveaway ni, tiada cendermata dari Korea. Tapi Insya Allah jika berjaya ada sambutan, saya akan cuba menganjurkannya dengan hadiah yang lebih menarik. Mungkin saya boleh pertimbangkan koleksi buah tangan Korea saya tu. (P/S: Cenderahati dari Korea saya masih banyak, tau! Memang dibawa pulang untuk DDD)"

Syaratnya sangat mudah, kerana saya memang berniat untuk memberi sambil bersahabat. Wallahi :)

1) Tempoh kempen: 18 Ogos 2014- 31 Ogos 2014 ( jam 12 tengah malam) NOTED !!
2) Follow blog Dari Diri Dhiya dan nyatakan anda follower yang ke berapa DONE ! follower ke 369
3) Post kan entri ini (copy and paste) sahaja di blog anda DONE!!
4) Ajak rakan-rakan pembaca blog anda untuk menyertainya  DONE!!
5) Tinggalkan link entri tersebut di ruangan komen entri ini DONE!!
6) Pemenang akan dipilih secara rawak menggunakan random.org
7) Ada 7 pemenang bertuah akan dipilih! 7 tau! 
 

Aktiviti Malam Hero Kecilku

Salam semua
entry ni cerita apa aktiviti biasa ank2 kecik cik niEra ni
biasanya kami sampai di kediaman kecil kami kira kul 7 malam
yup
mmg agak lewat..itupun kalau tk jem..kalau jem lglah lambat tau
inilah kehidupan kami..
setiap kali sampai rumah mak..anak2 mmg akan sambut kami dengan girang..dan abg kadang2 wat tkmau balik..sbbnya tokwan rajin bawak ronda naik moto..mmg seronok kemain..adik belom pandai kearah tu..
sampai umah jer
masing2 ader aktiviti sendiri
umah akan bertukar menjadi kapal titanic
 ini adik..tgh seronok memanjat walaupun belum pandai menapak
 apalah yang dia jenguk kt buku tu..jenguk pastu gelak mengekek..alahai anak..comelnya ibu rasa..ilang penat seharian memerah otak

 si abg angkat mainan naik atas kerusi..bertujuan elakkan si adik tumpang menyibuk..anak2 cik niEra ni mmg main pelik2 sket..mainan tu untuk tunggang..tp diorg terbalikkan n main tayar jer..tkperlah nak, main la cmna pun..jgn menanis sudah
 abang dgn moto polisnya..mula2 naik elok..
 dh puas tunggang..dia tebalikkan pulak..skali tgk nmpk cm dia tgh repair basikal tu..adik pun tk lepaskan peluang..nk jugak pusing tayar basikal




inilah rutin harian diorg berdua..walaupun umah sepah..walaupun nnt ibu kena kemaskan balik..tp ibu bersyukur dapat jugak main dgn anak walaupun balik dh lewat..jgn membesar cepat sangat yer sayang2 ibu =)

20 August 2014

Friso Moo Blanket

Salam semua..
terima kaseh byk2 sbb ader lg yg sudi singgah kt sini..sblm ni mmg tkder masa lgsg nk update..since dh start merepek ni...hari2 nk merepek..hari ni nk cerita pasal Friso Moo Blanket..Friso tu jenama susu hero2 cik niEra..dua2 minum Friso ni..sorang step 2 n sorg lagi step 3..yang bestnya..bulan lepas step 3 ader free gift tau..bantal lembu comel yang boleh dijadikan selimut..yang mak2 ni pun sibuk membeli tau..cik niEra dapat kumpul banyak jugak lembu ni..best sebab comel jer tgk..kt bawah ni cik niEra tempek gambo..gmbo tu gugel sajo..


Widgeo